Mosolyra fel!

5+1 leghíresebb mosoly a filmvásznon

2019.11.18 09:00
A mosoly lehet lehengerlő, bájos, csábító és vészjósló is, egy azonban mindegyikben közös: látványuk nem marad hatás nélkül. Nem véletlen, hogy az alábbi filmes mosolyokat nem tudjuk elfelejteni: borzongatnak, boldogsággal vagy melegséggel töltenek el, ezért lettek ikonikusak és emlékezetesek. Összeszedtük a leghíresebb mosolyokat a filmvászonról, melyek közül egynek-kettőnek az utóélete is érdekes.
Forrás: Northfoto

1. Julia Roberts a Micsoda nő!-ben

Ha mosolyról van szó, Julia Robertsé mellett nem lehet elmenni. Szinte az összes filmjében megvillantja gyönyörű fogsorát, de a Micsoda nő! című filmben látott talán azért lett ikonikusabb a többinél, mert ez a szerep hozta számára a legnagyobb sikert, pontosabban az első nagyot. Az ezután következő filmjei és mosolyai hasonlóan csodálatosak, de a legtöbben erre emlékeznek.

Forrás: Miramax

2. Audrey Tautou az Amélie csodálatos életében

Az ebben a filmben megjelenő mosoly különleges, mint az alkotás maga. Nem tolakodó, inkább kellemes és bájos, ám meglehetősen félénk, vagyis olyan, mint a film főszereplője, Amélie, aki mindent elkövetett, hogy boldoggá tegye az embereket, de az ő lelkével senki nem törődött. Audrey Tautou remekül formálja meg a különlegesen élénk képzelőerővel megáldott lányt, és annak mosolyát: sikerült egyetlen egy mimikába sűrítenie a lány egész személyiségét, ezért vált emlékezetessé.

Forrás: Warner Bros. Pictures

3. Leonardo DiCaprio A nagy Gatsbyben

Egészen biztos, hogy láthattunk már szebb mosolyt Leonardo DiCapriótól a filmvásznon, az azonban tagadhatatlan, hogy a Nagy Gatsbyben látott momentuma az egyik leghíresebb. Ezt az elnéző, kissé lenéző mosolyt az is ismeri, aki nem látta a filmet, annak a megannyi mémnek köszönhetően, amelyek a film után ebből az emlékezetes jelenetből születtek. És évek múlva is még, sokakra fogja emelni poharát Leonardo DiCaprio.

Forrás: Paramount Pictures

4. Gene Wilder a Willy Wonka és a csokigyárban

Talán ma már kevesebben ismerik a csokigyár történetének 1971-es változatát, egy momentuma mégis híresebb lett, mint a Charlie és a csokigyár összes pillanata. A filmből kiragadott mosollyal azóta rengetegszer találkozhattunk, ugyanis elképesztő mennyiségű mém született belőle, ami miatt bátran állíthatjuk, hogy ez az egyik leghíresebb filmes mosoly.

Forrás: Northfoto

5. Sharone Stone az Elemi ösztönben

Az 1992-ben bemutatott Elemi ösztönt Sharone Stone tette kultikus filmmé, megjelenését tiltakozások és botrányok övezték, talán ez is közrejátszott abban, ahogy az 1990-es évek legsikeresebb alkotása lett. A filmről mindenkinek egyetlen egy jelenet jut eszébe: a színésznő abban a bizonyos fehér ruhában. A keresztbetett lábak mellett azonban Sharone Stone mosolyára is érdemes odafigyelni!

Forrás: DC Comics, Warner Bros. Entertainment Inc_

5+1. Heath Ledger Jokerként

Habár Joker mosolya nem nevezhető hétköznapinak, kihagyhatatlan az összeállításból. Az őrült zseni grimasza ez, amely nem jó érzéssel, hanem inkább félelemmel tölti el az embert. Joker karakterét pedig Heath Ledger formálta újjá, realisztikusabbá, nyersebbé. A színész olyannyira belemélyedt a karakterbe, hogy a hírek szerint ez is hozzájárult a színész tragikusan fiatalon bekövetkezett halálához. Alakításáért posztumusz Oscar-díjat kapott.

Kapcsolódó cikkek

Tőled mosolygósabb a világ?
Töltsd ki a tesztet és tudd meg!

Kitöltöm

Az oldal és a kvíz támogatói: