Mosolyra fel!

Mosollyal szépítjük mindennapjainkat!

2019.09.22 12:33
Sietünk a munkába, majd rohanunk hazafelé. Elmenni a gyerekekért, bevásárolni, vacsorát készíteni: ilyen és ehhez hasonló teendők cikáznak a gondolatainkban. De mikor jut időnk arra, hogy rámosolyogjunk a pékségben arra, aki kiszolgál? Vagy arra, akinek átadjuk a helyünket a villamoson? Remek kapcsolatteremtési forma, próbáld ki te is!

Közhelynek tűnhet, de a felgyorsult életünk azzal jár, hogy nem figyelünk igazán a körülöttünk lévő emberekre. Nem feltétlen csak a családtagokra és a barátokra kell ilyenkor gondolnunk, hanem azokra is, akik bár ismeretlenek számunkra, nap mint nap összefutunk velük. Mikor mosolyogtál rá utoljára a hölgyre, aki becsomagolja neked a felvágottat vagy a pékárut? Amikor átadod valakinek a helyet a buszon, villamoson, bizonyára jólesik a másiknak nemcsak a gesztus, hanem egy kedves mosoly is.

Forrás: shutterstock

Hidd el, sok ember napját feldobhatod azzal, ha látja rajtad, hogy nem csak az arctalan tömeg részeként tekintesz rá. A piacon akár egy kis beszélgetés is kibontakozhat belőle a termelő és a vevő között, ezt pedig lehet, hogy a pénztárcád is meghálálja. Ha egy állásinterjúra mosolyogva lépsz be, máris bizalmat szavaznak neked.

A mosoly a boldogság, az öröm és a kedvesség kifejezésének eszköze. Ha rád mosolyog valaki a tömegközlekedési eszközökön, egy étteremben vagy akár egy parkban, viszonozd nyugodtan, bármi kisülhet belőle. Akár egy romantikus lányregényben. Visszahúzódó személyiségeknek igazi kihívás lehet, de megéri kipróbálni.

Kapcsolódó cikkek

Tőled mosolygósabb a világ?
Töltsd ki a tesztet és tudd meg!

Kitöltöm

Az oldal és a kvíz támogatói: